Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

9 τρόποι για να ξεκινήσει καλά η ημέρα σου

1Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο σοφός λαός. Μπορεί να κοιμήθηκες στραβά ή να ξύπνησες με νεύρα αλλά μην απογοητεύεσαι. Υπάρχουν 9 τρόποι που μπορούν να σου αλλάξουν τη μέρα και να σου φτιάξουν τη διάθεση.

1.Ξύπνα στην ώρα σου, ξέχνα την αναβολή
Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις την κακή συνήθεια του χουζουρέματος, που σου στερεί χρόνο άσκοπά. Δεν έχει νόημα να παραμένεις στο κρεβάτι από τη στιγμή που δε θα κοιμηθείς ούτε θα έχεις ξεκούραστο ύπνο. Το ξυπνητήρι θα χτυπά ανά 5 με 10 λεπτά κι όταν εν τέλει το ενοχλητικό κουδούνισμα σε πείσει να σηκωθείς, θα αντιληφθείς πως η ώρα έχει περάσει, θα αγχωθείς, θα βιαστείς και θα ξεκινήσεις την ημέρα γεμάτη στρες κι ένταση. Αντίθετα, αν φροντίσεις να ξυπνάς νωρίς θα μπορέσεις να απολαύσεις το πρωινό σου δίχως άγχος, να καλλωπιστείς, να χαλαρώσεις και να ξεκινήσεις την ημέρα ηρεμία. Μάθε μικρά κόλπα για να καταφέρεις να ξυπνήσεις στην ώρα σου, χωρίς αναβολές πατώντας εδώ.

2. Πιες νεράκι! Σε γεμίζει ενέργεια
Το δεύτερο πράγμα που οπωσδήποτε πρέπει να κάνεις με το που ξυπνήσεις είναι να πιεις ένα γεμάτο ποτήρι νερό. Το σώμα σου, μετά τον ύπνο έχει ανάγκη για ενυδάτωση. Μάλιστα, μια από τις “κρυμμένες» αιτίες για τη χαμηλή ενέργεια και το αίσθημα κόπωσης, μπορεί να είναι το νεράκι που δεν πίνεις. Εναλλακτικά μπορείς να πιεις ένα χυμό φρέσκων ποστοκαλιών ή λεμονάδα, πλούσια σε βιταμίνες C.

3. Άσε το φως να σε λούσει
Βλέποντας το φως, το μυαλό δίνει εντολή στο υπόλοιπο σώμα να ξυπνήσει. Δοκίμασε να ανεβάσεις τα παντζούρια και να τραβήξεις τις κουρτίνες αφήνοντας το φως να πλημμυρίσει το δωμάτιο. Τρώγοντας το πρωινό σου στο φως της ημέρας κι όχι στο μαύρο σκοτάδι θα ανεβάσει σίγουρα τη διάθεσή σου.

4. Φάε ελαφρύ πρωινό
Το πρωινό είναι ίσως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, όχι μόνο λόγω της ενέργειας που μας δίνει. Τρώγοντας ένα απολαυστικό πρωινό – με λίγες θερμίδες για να μη το μετανιώσουμε στη συνέχεια – μας φτιάχνει το κέφι. Φρούτα, δημητριακά κι αυγά είναι καλές πηγές ενέργειας ενώ καλό θα είναι να αποφεύγεις τους υδατάνθρακες αλλά και τη ζάχαρη – όσο απολαυστικά κι αν είναι τα κρουασάν, οι μαρμελάδες και τα ψωμάκια – που μπορούν να σε κάνουν να βαρυστομαχιάσεις, επιβραδύνοντας τις λειτουργίες του οργανισμού.

5. Κάνε κάτι διασκεδαστικό
Μπορείς να φας πρωινό μετά μουσικής, βλέποντας τηλεόραση ή διαβάζοντας περιοδικά κι εφημερίδες. Εκτός από το ότι θα ξεκινήσεις χαλαρά την ημέρα σου, θα είσαι πλήρως ενημερωμένη για τα τεκταινόμενα και τις εξελίξεις ώστε να μπορείς να πάρεις μέρος στις συζητήσεις φίλων, γνωστών ή συναδέλφων. Τέλος, κάνοντας κάτι διασκεδαστικό σε βοηθά να ξεχάσεις έστω και για λίγο τις υποχρεώσεις της ημέρας.

6. Γυμνάσου, κάνει καλό
Υπάρχουν τόσα οφέλη από την πρωινή άσκηση που είναι κρίμα να τα χάνεις. Καταρχήν, η γυμναστική συμβάλει στην αύξηση του μεταβολισμού και σε βοηθά να κάψεις θερμίδες ενώ η ημέρα ξεκινά με θετικότητα! Αν ο καιρός το επιτρέπει δοκίμασε να κάνεις τζόκινγκ στο κοντινό πάρκο. Όπως έχει αποδειχτεί η άσκηση σε φυσικό περιβάλλον έχει θετική επίδραση στη διάθεση, μας ξεκουράζει και μας γεμίζει με αισιοδοξία. Ξεκίνα λοιπόν την ημέρα σου με αναζωογονητική άσκηση και μην την αναβάλεις για το απόγευμα, μετά τη δουλειά ή τις όποιες υποχρεώσεις διότι το πιο πιθανό είναι να βαρεθείς και το μόνο που θα θέλεις θα είναι να κάτσεις σπίτι να χαλαρώσεις.

7. Ξεκίνα την ημέρα σου παραγωγικά με… νοικοκυριό
Έχεις αφήσει τα πιάτα άπλυτα από το βράδυ της προηγουμένης ημέρας; Αφού φας πρωινό και χαλαρώσεις, ασχολήσου λίγο με το νοικοκυριό έτσι ώστε να μην αγχωθείς μετά τη δουλειά και να έχεις την ημέρα ελεύθερη σε περίπτωση που προκύψει κάποια πρόσκληση για έξοδο. Άλλωστε, η δραστηριότητα θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις για τα καλά κα να ξεκινήσεις την ημέρα σου παραγωγικά!

8. Φόρα κάτι άνετο αλλά στιλάτο
Δεν είναι μυστικό πως οι άνθρωποι σε αρκετές περιπτώσεις κρίνουν από την εμφάνιση, γι΄ αυτό αφιέρωσε λίγα λεπτάκια από το χρόνο σου για να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Μια προσεγμένη εμφάνιση θα σε κάνει να αισθανθείς όμορφα και θα ανεβάζει την αυτοπεποίθησή σου. Φρόντισε να ξυπνήσεις 10 λετπά νωρίτερα για να ντυθείς, να φτιάξεις το μαλλί σου και να μακιγιαριστείς με natural πρωινό μακιγιάζ που θα αναδείξει τη φυσική σου ομορφιά και φωτίσει το πρόσωπό σου.

9. Μην ξεκινάς στο παραπέντε

Ξεκίνα νωρίς για τη δουλειά έτσι ώστε να μην αγχωθείς. Είτε πας στη δουλειά με το αμάξι, είτε με συγκοινωνία, πιθανότατα να βρεις κίνηση στο δρόμο ή κάτι να πάει στραβά. Για να μη τρέχεις τελευταία στιγμή και να μην αγχώνεσαι πώς θα καταφέρεις να “πετάξεις» για να είσαι στην ώρα σου, φρόντισε να υπολογίζεις πάντα ένα δεκάλεπτο ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου