Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Aξίζεις και πρέπει να διεκδικείς χρόνο για σένα.

Aξίζεις και πρέπει να διεκδικείς χρόνο για σένα.Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες τον εαυτό σου στον καθρέφτη και σκέφτηκες ότι αγαπάς και αποδέχεσαι την εικόνα που βλέπεις; Παρατήρησε τον εαυτό σου και μάθε από τα σημάδια που σου δείχνει καθημερινά.
Σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σου κι αν βρίσκεσαι αξίζεις και πρέπει να διεκδικείς χρόνο για σένα. Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνεις στον εαυτό σου ποιοτικό χρόνο. Να θυμάσαι ότι αν εσύ δεν λειτουργείς καλά, με αρμονία και ισορροπία, τίποτα και κανένας γύρω σου δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά. Συγκεντρώσαμε λοιπόν τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις και στα παρουσιάζουμε:

1. Κάνε μια λίστα Επιτυχιών:
Κατάγραψε όλα τα υπέροχα, καταπληκτικά πράγματα που έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα. Συμπλήρωνε την λίστα σου κάθε φορά που πετυχαίνεις κάτι καινούργιο. Συγκεντρώνοντας όλα όσα έχεις επιτύχει, θα έχεις πολλούς λόγους να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου, πόσο πολύτιμος και μοναδικός άνθρωπος είσαι!

2. Γράψε ένα γράμμα στον παιδικό εαυτό σου
Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, δοκίμασε να γράψεις ένα γράμμα με παραλήπτη το μικρό παιδάκι που ήσουν πριν αρκετά χρόνια! Γράψε όλες σου τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα κατορθώματά σου, τα όνειρα και τις επιθυμίες σου. Θα νιώσεις μια μεγάλη ανακούφιση.

3. Κάνε δώρο στον εαυτό σου μια επίσκεψη σε SPA
Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από ένα μασάζ σε συνδυασμό με μια περιποίηση προσώπου ή σώματος. Θα σε ανακουφίσει από το άγχος, θα σε κάνει να ξεχάσεις για λίγο την δύσκολη καθημερινότητα και θα σε παρασύρει σε όμορφες και θετικές σκέψεις.

4. Άλλαξε εμφάνιση
Ένα νέο κούρεμα σίγουρα θα σε ανανεώσει και θα σε κάνει να αισθανθείς όμορφη και γοητευτική. Μπορείς ακόμα να επισκεφθείς τα μαγαζιά και να κάνεις δώρο στον εαυτό σου ένα καινούργιο ρούχο ή ένα αξεσουάρ, κάτι που θα κολακεύει το σώμα σου και θα αναδεικνύει την προσωπικότητά σου.

5. Κάνε ένα χαλαρωτικό περίπατο στη φύση
Υπάρχουν πολλά πάρκα ή διαδρομές μέσα στην Αθήνα που μπορείς να ακολουθήσεις και να απολαύσεις την ομορφιά της φύσης. Θα απαλλαγείς από το άγχος, θα γυμναστείς και θα ανανεώσεις την ενέργειά σου.

6. Κάνε γυμναστική
Όσο κοινότυπο κι αν σου ακούγεται η γυμναστική είναι ένας σίγουρος τρόπος να εκτονωθείς και να ισορροπήσεις μέσα σου. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη γυμναστικής, με τα οποία μπορείς να πειραματιστείς και να ανακαλύψεις ποιο σου ταιριάζει καλύτερα.

7. Σχεδίασε ένα ταξίδι
Οργάνωσε το ταξίδι των ονείρων σου. Ανακάλυψε τον προορισμό και το είδος διακοπών που σε μαγεύει περισσότερο, βρες την κατάλληλη παρέα και άρχισε να οργανώνεις την κάθε λεπτομέρεια.

8. Ξεκίνησε μια καινούργια δραστηριότητα
Σκέψου τι είναι αυτό που θέλεις να δοκιμάσεις εδώ και αρκετό καιρό αλλά συνέχεια το αναβάλλεις. Ένα άθλημα, μαγειρική, κάποιο μουσικό όργανο, ένα σεμινάριο; Ό,τι κι αν είναι, ήρθε η ώρα να το τολμήσεις!

9. Βάλε στόχους
Δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό και ουσιαστικό από το να θέτεις και να οργανώνεις τους νέους σου στόχους. Σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις με ενθουσιασμό και όρεξη τη πορεία της ζωής σου.

10. Βγες έξω και διασκέδασε με τους φίλους σου
Η ζωή αρχίζει τη στιγμή που βγαίνεις έξω από την ζώνη ασφαλείας σου! Βγες λοιπόν έξω διασκέδασε με την ψυχή σου, κάνε αυτό που σε γεμίζει περισσότερο, με τους ανθρώπους που αγαπάς. Χόρεψε, τραγούδα, χαμογέλα, φλέρταρε, ζήσε!

Κάνε λοιπόν μια νέα αρχή και ξεκίνα από σήμερα κιόλας να αφιερώνεις ποιοτικό και ουσιαστικό χρόνο σε σένα. Και να θυμάσαι:κάθε μέρα να ερωτεύεσαι όλο και περισσότερο τον εαυτό σου!

Ομιλητής / Speaker
Προκόπης Προκοπίου
Reiki Master Practitioner/Teacher
Ενεργειακός & Εναλλακτικός Θεραπευτής
http://www.siatsoucyprus.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου