Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Οι μεσημβρινοί

Οι μεσημβρινοί είναι νοητές γραμμές επάνω στο σώμα που ενώνουν συγκεκριμένα σημεία βελονισμού. Υπάρχουν 12 μεσημβρινοί μέσα στους οποίους η ενέργεια κυκλοφορεί με έναν συγκεκριμένο ρυθμό ασταμάτητα. Οι 12 μεσημβρινοί είναι διατεταγμένοι σε ζεύγη, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ακριβώς συμμετρικοί ως προς την μεσαία γραμμή του σώματος. Κάθε μεσημβρινός είναι υπεύθυνος για ένα όργανο ή για μια ομάδα λειτουργιών π.χ.

• Ο μεσημβρινός του πνεύμονα επιδρά στο αναπνευστικό σύστημα και στα οιδήματα. Χρησιμοποιείται σε προβλήματα ώμου, αγκώνα καθώς και στην αύξηση της υγρασίας των πνευμόνων όταν έχουν ξηρότητα. Θεραπεύει επίσης την καταπιεσμένη θλίψη. Η χρονική του δράση είναι εντονότερη μεταξύ 3,00 και 5,00 π.μ.

• Ο μεσημβρινός του παχέως εντέρου επιδρά στους βλεννογόνους και είναι υπεύθυνος για τις απεκκρίσεις. Θεραπεύει ιγμορίτιδες, ακμή στον λαιμό, προβλήματα ώμου και προσώπου. Καταπραΰνει το συναισθηματικό στρες και τις φαγούρες στο δέρμα. Η μέγιστη χρονική του δράση είναι μεταξύ 5,00 και 7,00 π.μ.
• Ο μεσημβρινός του στομάχου ισορροπεί τον ψυχισμό και έχει δράση στην πέψη και στο κυκλοφοριακό σύστημα. Θεραπεύει μετωπιαίους πονοκεφάλους, προβλήματα ματιών, ιγμορίτιδες, αλλεργικές ρινίτιδες, την αϋπνία και την αδυναμία, ανακουφίζει από τις αρθρίτιδες, την φτωχή κυκλοφορία του αίματος στα πόδια, τα κοιλιακά άλγη, το άγχος, την ανησυχία, την υπέρταση, την πνευματική σύγχυση, την ανασφάλεια, την θλίψη, την υστερία. Η μέγιστη χρονική του δράση είναι μεταξύ 7,00 και 9,00 π.μ.
• Ο μεσημβρινός του σπλήνα είναι υπεύθυνος για τον συνδετικό ιστό. Σταθεροποιεί τα συναισθήματα, παρεμποδίζει την συγκέντρωση σωματικών υγρών ως υγρασία και φλέγμα, ρυθμίζει την πέψη, την ικανότητα του μυαλού να αφομοιώνει και να αναλύει πληροφορίες σταματάει τις αιμορραγίες και θεραπεύει τις δερματολογικές διαταραχές. Η μέγιστη χρονική του δράση είναι μεταξύ 9,00 και 11,00 π.μ.
• Ο μεσημβρινός της καρδιάς έχει έντονη ψυχική δράση. Σταθεροποιεί το πνεύμα, θεραπεύει την θλίψη, την πνευματική σύγχυση, την αϋπνία, τον νευρικό ιδρώτα, το νευρικό τρέμουλο, προβλήματα ομιλίας όπως ο τραυλισμός καθώς και φτωχή αγγειακή κυκλοφορία.
Η μέγιστη χρονική του δράση είναι μεταξύ 11,00 και 13,00 μ.μ.

• Ο μεσημβρινός του λεπτού εντέρου έχει σπασμολυτική δράση με ιδιαίτερη δράση στους βλεννογόνους. Χρησιμοποιείται για να καθαρίσει το μυαλό στην πνευματική σύγχυση και στην κούραση. Θεραπεύει το άγχος, την πνευματική ανησυχία και ισχυροποιεί την συγκέντρωση. Χρησιμοποιείται με επιτυχία στην πολλαπλή σκλήρυνση. Η μέγιστη χρονική του δράση είναι μεταξύ 13,00 και 15,00 μ.μ.

• Ο μεσημβρινός της ουροδόχου κύστεως είναι ο μεσημβρινός των απεκκρίσεων. Θεραπεύει τον οσφυϊκό πόνο, βελτιώνει την ικανότητα του μυαλού να εστιάζει, θεραπεύει τον φόβο, τις κρίσεις πανικού, τις ταχυπαλμίες, τον ίλιγγο, τον πονοκέφαλο, την ημιπληγία, την επιληψία και τον μεταβολισμό του νερού. Η μέγιστη χρονική του δράση είναι μεταξύ 15,00 και 17,00 μ.μ.
• Ο μεσημβρινός του νεφρού είναι ο μεσημβρινός του καταβολισμού λόγω της επίδρασής του με τα επινεφρίδια. Ισορροπεί την θέληση και τον φόβο. Σταθεροποιεί τα συναισθήματα και ρυθμίζει τον μεταβολισμό του νερού. Η μέγιστη χρονική του δράση είναι μεταξύ 17,00 και 19,00 μ.μ.
• Ο μεσημβρινός του περικαρδίου είναι ο μεσημβρινός του κυκλοφοριακού συστήματος και της σεξουαλικότητας. Θεραπεύει κατάθλιψη, μελαγχολία, θλίψη, διανοητική σύγχιση. Η μέγιστη χρονική του δράση είναι μεταξύ 19,00 και 21,00 μ.μ.

• Ο μεσημβρινός του τριπλού θερμαστή υποστηρίζει λειτουργίες της αναπνοής, της πέψης και του ουρογεννητικού συστήματος. Ρυθμίζει την πέψη και τον μεταβολισμό των υγρών. Χρησιμοποιείται στην νυχτερινή ενούρεση, στην κωφότητα, στην επιπεφυκίτιδα, στην δυσκοιλιότητα και στο οίδημα. Η μέγιστη χρονική του δράση είναι μεταξύ 21,00 και 23,00 μ.μ.

• Ο μεσημβρινός της χοληδόχου κύστεως έχει ψυχική και σπασμολυτική δράση. Θεραπεύει την φαγούρα των άκρων, τις ημικρανίες, το ευερέθιστο έντερο, τις φλεγμονές του ματιού και του αυτιού, τα προβλήματα του ώμου, τα κοιλιακά άλγη, την δυσκοιλιότητα. Ισχυροποιεί την αβεβαιότητα στην λήψη αποφάσεων καθώς και την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η μέγιστη χρονική του δράση είναι μεταξύ 23,00 και 1,00 π.μ.

• Ο μεσημβρινός του ήπατος είναι υπεύθυνος για τον αναβολισμό. Ανακουφίζει από την εσωτερική πίεση που προέρχεται από την σύγκρουση που προέρχεται από την ανάγκη λήψης γρήγορων αποφάσεων και την αβεβαιότητα λήψης της σωστής απόφασης. Θεραπεύει πονοκεφάλους, προβλήματα μαστών, προβλήματα του έμμηνου κύκλου και μυϊκές εντάσεις. Θεραπεύει επίσης καταπιεσμένο θυμό, ανυπομονησία, οξυθυμία και δυσφορία. Η μέγιστη χρονική του δράση είναι μεταξύ 1,00 και 3,00 π.μ.

O συνδυασμός πιεσεων σημείων διαφορετικών μεσημβρινών φέρνει τα μέγιστα θεραπευτικά αποτελέσματα. Ο συνδυασμός π.χ. των μεσημβρινών του στομάχου, της σπλήνας, του περικαρδίου και της χοληδόχου κύστεως φέρνει θεραπεία τους κιρσούς των κάτω άκρων. Το ίδιο συμβαίνει με τους συνδυασμούς των μεσημβρινών του σπληνός, του νεφρού και του στομάχου για την ρευματοειδή αρθρίτιδα. Στην διάρροια συνδυάζουμε τους μεσημβρινούς του λεπτού εντέρου, του παχέως εντέρου και του στομάχου. Στα γυναικολογικά σύνδρομα όπως ενδομητρίωση, αμηνόρροια, κολπίτιδες, διαταραχές του έμμηνου κύκλου συνδυάζουμε τους μεσημβρινούς του ήπατος, της καρδιάς , των νεφρών, του στομάχου και της σπληνός. Το ίδιο συμβαίνει με προβλήματα των ματιών, των αυτιών, με παραλύσεις, με καταθλίψεις καθώς και με οποιαδήποτε γνωστή πάθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου